Lasselsberger - Knauf

Despre noi

Lasselsberger-Knauf S.R.L. este un producător de mortare uscate din Ungaria, prezent pe pieţele mai multor ţări printre care şi România.

Dintre producătorii din Ungaria, are poate cea mai largă gamă de produse, începând de la tencuieli minerale colorate pînă la sistemele ceramice sau de asanare, care se pot folosi atît la construcţia clădirilor noi cât şi la renovarea/ refacerea celor vechi.

Proprietarii firmei sunt două familii renumite în domeniul materialelor de construcţii, Lasselsberger şi Knauf. Familia Lasselsberger deţine mai multe firme în Ungaria, Austria şi ţările învecinate, iar familia Knauf deţine în total 110 fabrici în toată lumea.

Fabrica din Veszprém, începând din anul 1995 produce la capacitate maximă, avînd cca. 100 de angajaţi. În anii următori au fost deschise mai multe fabrici în Ungaria la Bugyi, Vác, Debrecen, şi în Croaţia la Durdevac. În prezent, cu reprezentanţele din Croaţia şi România, Lasselsberger-Knauf are mai mult de 200 de angajaţi.

Lasselsberger-Knauf  România asigură reprezentarea în ţară a producătorului, prin intermediul partenerilor săi din comerţul cu materiale de construcții, oferind totodată servicii de consultanță și asistență tehnică prin personal calificat.

Prin observația atentă a realizărilor trecutului, prin analiza efectelor timpului asupra construcțiilor și mai ales prin contactul permanent cu practica șantierului au fost dezvoltate sisteme de mortare și tehnologii performante care scurtează timpul de execuție, ușurează mult manopera și logistica de șantier și oferă performanțe polivalente mortarelor.

Orientarea către produse de calitate și permanenta furnizare de soluții profesioniste poziționează compania între cei mai mari jucători de pe piață.

 Momente semnificative în istoria companiei, repere istorice.

  • În 1989, în luna noiembrie s-a înfiinţat firma Lasselsberger-Knauf, în Ungaria, oraşul Veszprém, cu un capital de 30 millioane de forinţi.
  • În  iunie 1996 s-a dat în folosinţă, în judeţul Pest (lângă Budapesta), în localitatea Bugyi, fabrica nr. II, nou construită. Capacitatea de producţie a acestei fabrici este dublă (de 2 ori mai mare) faţă de cea din Veszprém.
  • Ca urmare a interesului pentru piața românească a construcțiilor, după înființarea la București în anul 1997 a companiei Knauf Gips, în anul 2003 ia naștere Lasselsberger-Knauf România.
  • În toamna anului 1999, Lasselsberger-Knauf a achiziţionat în Croaţia, fabrica de mortare din Durdevac. Aceasta a fost retehnologizată şi a început producţia în luna februarie a anului 2000. 
  • La începutul anului 2001, Lasselsberger-Knauf Kft a achiziţionat în Ungaria, în oraşul Vác (la 30 kilometri de Budapesta), o fabrică funcţională de mortare uscate. Aceasta este a III-a fabrică a Lasselsberger-Knauf, cu care a crescut considerabil capacitatea de producţie a firmei.
  • În primăvara anului 2003, la Debrecen (Ungaria) a început construcţia fabricii nr. IV, finalizată în toamna anului 2004.